01-05-2015

NIEUW: Triumph Tiger 800 XRT en XCA

Of avontuurlijk motorrijden voor jou nou bestaat uit vele kilometers aan bochtige routes of dat je het landschap het liefst vanaf een onverharde ondergrond wil gaan ontdekken, de nieuwe Triumph Tiger 800 XCA en XRT zijn er de ultieme Adventure motorfietsen voor.

De Tiger 800-range wordt aan de bovenzijde aangevuld met de XCA en XRT, die de lat van het adventure-segment nog een stuk hoger leggen. Standaard zijn beide modellen uitgerust met een breed scala aan extra’s om de perfecte partner bij elke motoravontuur te zijn. Deze nieuwe uitvoeringen van de Tiger 800’s delen de laatste evolutie van het krachtige Triumph 800cc triple motorblok, met maar liefst 95 pk aan topvermogen. Kenmerkend ook voor de nieuwe generarie van de Tiger 800- range is dat zij tot 17% zuiniger zijn geworden, waardoor je maximaal een enorme 435 kilometer kunt rijden op één tank. Het nieuwe motorblok werd in een herzien frame geplaatst en is gekoppeld aan een overdaad aan rijdergerichte technologieën, waaronder een ride-by-wire gashendel voor een betere respons en rijeigenschappen, drie schakelbare riding modes en schakelbare ABS en traction control standaard. Met de komst van de Tiger 800 XRT en XCA legt Triumph de lat in het Aventure segment weer een stuk hoger.

De Tiger 800 XRT en XCA zijn vanaf juni leverbaar. Doordat er nu 6 verschillende uitvoeringen van de Tiger 800  zijn, is er voor de avontuurlijke motorrijder meer dan voldoende keus. Er is al een Tiger 800 (XR) verkrijgbaar vanaf  € 10.490,- in België.

Meer nieuws

Deel deze pagina op:

Bel 016 63 50 82