Het Moto GP met Triumph begint in Qatar

Triumph 765cc triple power zet nieuwe records en levert spannende Moto2™ 2019 seizoensopener in Qatar

De Grand Prix van Qatar van zondag luidde een mijlpaal in als de allereerste door Triumph aangedreven Moto2™-race ooit en meer dan 3.000 km race-actie aan het begin van een spannend nieuw tijdperk van het Moto2™-kampioenschap. Een ongelooflijk close-up en actievolle inaugurele race, die begon met een ongelooflijke ruis van het volledige raster van 32 Triumph 765 cc-driecilinders, en eindigde met een fotofinish van slechts 0,026 seconden.

In het debuutweekend van het nieuwe tijdperk van Triumph-motorlevering aan de Moto2™ werd elk Moto2™-record in Qatar opnieuw gedefinieerd dankzij het Triumph-vermogen:

  • New Pole Position Record - Marcel Schrotter met een 1m 58.585
  • Hoogste topsnelheid - Alex Marquez zette de op 294,4 km/u
  • Circuit Beste ronde - Race-winnaar Lorenzo Baldassarri
  • Race Lap Record - Thomas Luthi
     

Met de Italiaan Lorenzo Baldassarri aan de leiding in het veld vanaf het begin, is de achterstand nooit veel groter geworden dan een halve seconde, ondanks de intense druk van teamgenootduo Schrotter en Luthi in de slotrondes.

Schrotter kwam onder druk van Remy Gardner onder druk te staan, wat leidde tot een nog nauwere finish - terwijl Luthi Baldassarri met slechts 0,026s op de lijn trok, werd de laatste trede van het podium door Schrotter met een opmerkelijke 0,002seconden bekroond.

Steve Sargent, Triumphs Chief Product Officer, overhandigde aan Lorenzo Baldassarri een speciale Triumph-fabriekstrofee als inaugurele winnaar op een door Triumph aangedreven Moto2™-racefiets. zei Steve Sargent: "Toen we besloten om in de Moto2™ te stappen, wilden we een motor leveren die spannend en dichtbij racen bood en die niet veel dichterbij komt dan de finish in Qatar. De teams en rijders zijn allemaal zeer complementair geweest over de Triumph-motor en ze geloven dat er meer te komen als ze gewend raken aan het vermogen en koppel van de 765. Het moet een geweldig seizoen worden.

De Triumph Moto2™ 765cc race motor is een ontwikkeling van de toonaangevende Street Triple RS 765cc wegmotor en produceert meer dan 140 pk en dezelfde viscerale soundtrack.

Kijk uit voor meer opwindende, hard bevochten actie, terwijl Moto2™-races op 31 maart naar Argentinië verhuizen.

PoweredByTriumph #Triumph #TriumphOfficieel

 

Vragen?

Onze diensten
iconentriumph-eng-accessories
iconentriumph-eng-clothing
iconentriumph-eng-finance
iconentriumph-eng-insurance
iconentriumph-eng-occassions
world-blac-store-triumph.jpg
Ontvang de nieuwsbrief

Aboneer op onze gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven over evenementen en acties!